Brenda Meijer, Manueel Praktizijn ®
Mernaweg 71
9964 AR Wehe-den Hoorn
Telefoon; 06-22089489
E-mail: braennegard@ziggo.nl

Ooracupunctuur helpt bij goede voornemens!

Braennegård Praktijk voor Manuele Therapie aan de Mernaweg 71 in Wehe-den Hoorn organiseert zaterdag 9 januari een informatiemiddag over ooracupunctuur. U bent tussen 15:00 en 17:00 uur van harte welkom in de praktijkruimte aan de Mernaweg 71.

Auriculotherapie ofwel ooracupunctuur is een moderne, westerse manier van acupunctuur. De grondlegger is de Franse arts Paul Nogier. Hij hield zich bezig met westerse geneeskunde, manuele geneeskunde en Chinese acupunctuur. “In het oor projecteert de hele mens” was zijn idee. Hij ontdekte in de jaren 50 van de vorige eeuw dat het gehele menselijk lichaam als een omgekeerde foetus kan worden geprojecteerd op de oorschelp. Ooracupunctuur wordt ingezet voor een breed scala aan psychische en lichamelijke (pijn-)klachten en is bijzonder effectief bij stoppen-met-roken en afvallen. Ooracupuntuur helpt om de behoefte aan een sigaret of eten te reduceren en geeft emotionele verlichting.

Tijdens de behandeling wordt aan de hand van de klachten of het doel van de therapie een somatotopie van het oor gemaakt. Dat is een oorkaart met punten op de oorschelp, die overeenkomen met delen van het lichaam. Deze punten geven de reflexzones weer, die prikkels geven aan het zenuwstelsel. De 10de hersenzenuw de ‘nervus vagus’ speelt daarbij een belangrijke rol. De punten van de somatotopie worden vervolgens in het oor opgezocht met een (elektrische) puntenzoeker en aangeprikt. Vervolgens plaatst de therapeut op de gevonden punten een acupunctuurnaaldje. Deze worden na de behandeling verwijderd. Bij bepaalde behandelingen, zoals stoppen met roken en/of afvallen worden enkele verblijfsnaaldjes geplaatst, deze blijven maximaal 14 dagen zitten om hun werk te doen. Voor mensen die liever geen naalden geprikt willen krijgen, zijn er magneetbolletjes, die met een pleistertje op de oorschelp geplakt worden.

Wilt u meer weten over ooracupunctuur? Kom dan vrijblijvend langs op de informatiemiddag. Een vergoeding door zorgverzekeraars is bij sommige aanvullende pakketten mogelijk. Voor behandelingen kunt u contact opnemen met Brenda Meijer, Manueel Praktizijn® telefoon: 06-22089489 Foto ooracupunctuurbehandeling BMM281215

Facebook
Facebook
LinkedIn
SHARE