Brenda Meijer, Manueel Praktizijn ®
Mernaweg 71
9964 AR Wehe-den Hoorn
Telefoon; 06-22089489
E-mail: braennegard@ziggo.nl

De Makko Ho Kring (Japanse Yogales) start maandag 11 september 2017!

De data van de Makko Ho (Japanse Yoga)lessen zijn op maandag 11, 18 en 25 september, 2, 9 en 16 oktober 2017 in de praktijkruimte. In de groepen van 11:15-12:15 (groep 2), 12:30-13:30 (groep 3) zijn nog plaatsen vrij. Je kunt je nog opgeven!
Stuur mij een PB-tje of Whats-appje op 06-22089489. De les kan al doorgaan met 2 deelnemers per groep. De kosten zijn € 50,= voor 6 lessen (proefles mogelijk).
Ken je vriendinnen die dit ook leuk vinden? Schroom niet dit bericht met hen te delen!

Toelichting Makko Ho:
Ervaar het effect van meridiaanstrekkingen Makko Ho in een groep! Leer in 6 lessen van een uur alle meridianen strekken en de juiste ademhaling. Ter ondersteuning van Shiatsubehandelingen en een goede gezondheid. Makko Ho wordt ook wel Japanse Yoga genoemd en heeft veel van Yoga. Het is de somatische bewegingsleer van Shiatsu. Door het uitvoeren van een vaste reeks van 6 strekoefeningen werk je zelf aan het activeren en vrijmaken van je eigen KI (=levensenergie). Bij elke strekking hoort een meridianenpaar, waarvan er in totaal twaalf zijn. De oefeningen lossen blokkades en spierspanningen in je lichaam op en brengen een aangenaam gevoel van innerlijke rust en evenwicht. Bij elke strekking stimuleer je 2 met elkaar verbonden meridianen en bijhorende organen en spiergroepen. Lichaam en geest komen op deze manier steeds meer in balans en doet recht aan de oorspronkelijke betekenis van Makko Ho, namelijk: “ongehinderd het leven recht in de ogen kijken”. De huidige vorm en verspreiding ervan hebben we te danken aan Shizuto Masunaga, oprichter van de Zen-Shiatsu school in Japan.
Elke sessie worden alle 6 oefeningen aangeleerd en steeds een daarvan uitgelicht. Zo kun je vanaf de eerste les de 10 minuten durende Makko Ho reeks al thuis beoefenen. De oefeningen bieden uitdaging voor beginners en gevorderden. De oefeningen worden tijdens de lessen aangepast aan jouw lichamelijke souplesse of bewegingsbeperkingen, want voor iedereen is het mogelijk om zijn of haar meridianen te strekken. Het op de juiste manier gebruiken van de ademhaling is een wezenlijk onderdeel van Makko Ho.

De data van de volgende lesreeks zijn: maandag 6, 20, 27 november en 4, 11, 18 december, zodat die reeks mooi voor de Kerstvakantie is afgerond. Ook voor die reeks kun je je nu al opgeven en je voorkeuren voor tijdstippen alvast opgeven, zodat ik de groepjes kan samenstellen. De tijdstippen komen vanaf die serie wel een beetje anders namelijk:
09:30-10:30 uur (groep 1)
11:00-12:00 uur (groep 2)
12:15-13:15 uur (groep 3)
18:30-19:30 uur (groep 4)
19:45-20:45 uur (groep 5)
Maandag starten we nu eerst met de september serie. Ik kijk er weer naar uit, want maandag=Makko Ho dag: välkomna (welkom)!

Facebook
Facebook
LinkedIn
SHARE