Brenda Meijer, Manueel Praktizijn ®
Mernaweg 71
9964 AR Wehe-den Hoorn
Telefoon; 06-22089489
E-mail: braennegard@ziggo.nl

Braennegård bestaat 4 jaar en viert dat met een open dag!!

Praktijk Braennegård bestaat 4 jaar en viert dat met een open dag op:

donderdag 9 mei 2019

van 15:00 tot 20:00 uur

in de praktijk aan de Mernaweg 71 te Wehe-den Hoorn

 

Op ieder heel uur start de INTRODUCTIELEZING over Yin/Yang Meridiaanleer!

 

Terwijl jij/u geniet van een kopje kruidenthee en een Zweeds kaneelbroodje vertel ik jou/u graag wat meer over de achtergrond van de therapievormen: acupressuur-Shiatsu en acupunctuur. Beide lichaamstherapieën zijn gebaseerd op de traditionele Oosterse filosofie en  Meridiaanleer. Deze begint met het concept Yin/Yang.

Door elke meridiaan stroomt jouw/uw lichaamsenergie. Deze heet Qi en bevat onze universele levensenergie, die een gevolg is van de uitwisseling tussen Yin en Yang. Qi heeft een grote invloed op onze gezondheid. Emoties, leefstijl, natuur en leefomgeving beïnvloeden onze Qi positief dan wel negatief. Bij disharmonie of blokkades raken we overbelast of zelfs  uitgeput en worden we uiteindelijk ziek.

Acupressuur en -punctuur zijn gericht op het bevorderen van de werking van het zelfgenezende vermogen van ons lichaam.

De acupunctuurpunten of drukpunten liggen in een geordend systeem van meridianen. Dat zijn de energiebanen van jouw/uw lichaam. Deze zijn Yin of Yang van aard. We onderscheiden 6 paren hoofdmeridianen: Long/Dikke darm, Maag/Milt, Hart/Dunne darm, Hartbeschermer/Drievoudigverwarmer, Blaas/Nier en Lever/Galblaas. Deze meridianen liggen vlak onder de huid en staan in verbinding met de verschillende organen.

Om onze Qi (weer) gezond te laten doorstromen, kunnen we de energiebanen therapeutisch van buitenaf laten indrukken met de duimen (Shiatsu) en/of aanprikken met acupunctuurnaaldjes. Ook kunnen we leren om ze zelf te strekken met Yoga-oefeningen (Makko Ho). Dat kan ik voor jou/u doen tijdens een consult bij praktijk Braennegård. Uit jouw/uw aanvullende zorgverzekering worden deze onder de Natuurgeneeskunde vallende paramedische consulten overigens vaak vergoed.

De lichamelijke en/of mentale klachten, die ik met acupressuur, -punctuur kan behandelen zijn:
* nek-, schouder en (lage) rugklachten
* hormonale klachten (menstruatie, overgang)
* hoge bloeddruk, hoofdpijn
* emotionele onbalans door stress, overspanning en bij rouw
* psychische en fysieke overbelasting
* allergieën en hooikoorts
* fibromyalgie en reumatische klachten
* pijn bij chronische aandoeningen
* natuurlijk herstellen na operaties
* werkgerelateerde klachten, zoals burn-out, RSI, carpale tunnelsyndroom, frozen shoulder
* allerlei andere vaak onbegrepen klachten

Heb je/heeft u belangstelling en wil je/wilt u meer weten? Kom dan op 9 mei vanaf 15:00 uur naar op de open dag bij Braennegård en maak vrijblijvend kennis met deze prachtige alternatieve therapieën en yoga.

Voor het maken van afspraken kun je/kunt u bellen op telefoonnummer 06-22089489 (mag via Whats app) of mailen naar braennegard@ziggo.nl. Meer informatie is ook te lezen op de website van de praktijk: www.braennegard.nl.

Ik zie u/je graag!

Hartelijke groet,

Brenda Meijer,

Therapeut-eigenaar Braennegård,
Manueel Praktizijn® en Registertherapeut BCZ®.

Facebook
Facebook
LinkedIn
SHARE