Brenda Meijer, Manueel Praktizijn ®
Mernaweg 71
9964 AR Wehe-den Hoorn
Telefoon; 06-22089489
E-mail: braennegard@ziggo.nl

Praktijk opening met COVID-19 protocol

Beste mensen,

 

Goed nieuws: de contactberoepen mogen weer aan de slag!!

Praktijk Braennegård gaat weer open. Maar wel onder de landelijke voorwaarden, vanwege de maatregelen rond Covid-19. Deze zijn door de beroepsverenigingen (o.a. RBCZ en NVST, waar ik bij aangesloten ben) uitgewerkt in een leidraad. De oorspronkelijke tekst heb ik in de bijlage voor je bijgevoegd. Hieronder volgt een samenvatting en ander nieuws van Braennegård.

 

Ik geef je deze informatie, omdat je bij mij in behandeling bent of bij mij in behandeling bent geweest of omdat je voor het eerst bij mij wilt komen. Graag informeer ik je over het opstarten van de Shiatsu/ acupressuur behandelingen in mijn praktijk. Je kunt weer van mijn alternatieve zorg gebruik maken: ik sta voor jou klaar! Ook bevat deze mail het laatste nieuws over het opstarten van de Braennegård Kring: Vrouwenkring Nornir en Makko Ho Meridiaanstrekkingen. En mijn praktijk bestaat 5 jaar en de openingstijden verruimen.

 

Behandelprotocol en huishoudelijke regels:

Op dinsdag 26 mei gaat mijn praktijk weer open. De komende twee weken tref ik maatregelen, zodat ik je dan veilig en verantwoord kan behandelen. Ik probeer maximale bescherming te bereiken voor jou en mij. Mijn praktijkruimte ga ik hierop aanpassen. Zo zal ik voorlopig een mondkapje, gelaatscherm en handschoenen dragen, alsmede werkkleding. Ook ga ik van af nu werken volgens een strikt hygiëneprotocol. Deze staat in de bijgevoegde leidraad. Mijn behandelprotocol en huishoudelijke regels van mijn praktijk zijn gebaseerd op de leidraad. Lees deze nieuwe regels goed door alsjeblieft:

 

 • Neem alsjeblieft twee grote handdoeken mee en één kleine. Er liggen geen lakens meer op de behandeltafel en ook geen deken om je toe te dekken. Kun je die ook meenemen. Ik zal zorgen voor degene die het niet bij zich heeft toch voor voldoende en schone doeken. Ik desinfecteer na elke behandeling de tafel.
 • Kom zoveel mogelijk precies op tijd, niet eerder dan 5 minuten van de afgesproken tijd (bent je te vroeg, wacht dan even in de auto of buiten).
 • De behandeltijden pas ik aan: je kunt komen van dinsdag tot en met donderdag om 10:00 en om 12:00 uur (let op dat is een half uur later dan normaal) en nieuw zijn de tijdstippen in de middag om 14:00 uur en om 16:00 uur. Op dinsdagavond kun je ook weer terecht voor een avondbehandeling om 20:00 uur. Dit zijn aanvangstijden. De consulten duren maximaal 1 uur.
 • Bij binnenkomst geen handen schudden, zoenen of knuffelen (alhoewel ik dat erg missen zalL), maar elkaar begroeten met namasté (=gevouwen handen voor de borst ter hoogte van het hart) graag de handen ontsmetten met de desinfecterende handgel, die in de gang voor je klaar staat.
 • Samen zorgen wij ervoor dat we de 1,5 meter regel naar elkaar toe respecteren in de gang en de praktijkruimte.
 • Ik maak voor iedere cliënt de gebruiksoppervlakten, deurklinken, toilet, etc. schoon.
 • We mogen geen thee meer drinken, dus dat komt te vervallen. Neem als je behoefte hebt aan wat drinken zelf een flesje water mee. Ik zet de tafel anders neer zodat we 1,5 meter uit elkaar zitten als we in gesprek met elkaar zijn.
 • Er mag alleen bij noodzaak gebruik gemaakt worden van het toilet. Na ieder gebruik van het toilet maak ik deze schoon.
 • Wil je nu liever niet op blote lichaamsdelen behandeld worden, dan kan Shiatsu ook gewoon over de kleren heen. Trek hiervoor een T-shirt aan, met daaronder een hemd of soft sport BH (zonder beugels, vulling en achtersluiting) en een legging of jogging- of andere sportbroek aan met sokken.
 • Neem een grote tas mee. Bijvoorbeeld een big shopper, waar je kleding in kan. Omkleden uitsluitend in het daarvoor bestemde kleedkamertje.
 • In de praktijkruimte niet op blote voeten lopen, dus even sloffen of sokken meenemen.
 • Het is aan jou of jezelf ook een mondkapje dragen wilt. Dit is geen verplichting.
 • Moet je niezen of hoesten dan in een papieren zakdoekje en meteen zelf wegwerpen. Er staan tissues en afvalcontainertje op tafel en in het kleedkamertje. Daarna je handen weer desinfecteren met de handgel, die op tafel staat.
 • Voorafgaand aan ieder behandelafspraak moet ik bij je checken of je niet symptomen hebt van Covid-19. Dat gebeurt aan de hand van een vragenlijst, een zogenaamde triage. Het schema staat in de leidraad.
 • Na de behandeling krijg je geen afsprakenkaartje meer mee. Ik overleg met je en daarna kun je de nieuwe behandelafspraak direct in de meegenomen (digitale) agenda zetten. Ik stuur je een e-mail/WhatsApp-bericht met de bevestiging.
 • Het no-show tarief voor binnen 24 uur afmelden van een afspraak komt te vervallen, maar meldt het zo snel mogelijk dat je niet komt.

 

Triage:

Het is heel belangrijk om mijn praktijk NIET te bezoeken als je:

– korter dan 14 dagen geleden in aanraking geweest bent met een bevestigde corona patiënt

– symptomen van verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen en/of koorts (>38 graden) hebt

– jezelf of gezinslid van jou, op dit moment corona heeft

– zelf mag ik twee weken niet werken wanneer dit bij mij voordoet of bij een van mijn gezinsleden. Ik zal in dat geval op Covid-19 getest worden.

 

Met al deze maatregelen mag ik de alternatieve zorg die je gewend bent weer doen, dus als je mij nodig hebt, neem dan contact met mij op. Ik ben het beste bereikbaar op telefoonnummer 06-22089489. Je kunt dan de voicemail inspreken, naam en voorkeursdata en tijdstippen inspreken. Of stuur mijn een WhatsApp-bericht. Per e-mail kan natuurlijk ook.

 

Nieuws over de activiteiten van Braennegård Kring:

 • De Vrouwenkring Nornir zal pas in september weer starten. En wel op woensdag 2 september om 15:00 en 19:00 uur, aanvankelijk van voor welke groep je je hebt aangemeld. Graag even bericht als je je (weer) aanmeld. Er is nog plaats in de groep voor nieuwe vrouwen! Kosten €10,= per sessie. Aan de hand van het trekken van het runen orakel komen we met elkaar in gesprek over levenszaken.
 • Makko Ho meridiaanstrekkingen start als buitensport activiteit op maandag 18 mei. Er zijn twee groepen: om 15:00 uur en om 19:00 uur. De locatie is in de tuin achter de praktijk/mijn huis. Kleed je goed op de weersomstandigheden en neem je eigen handdoek mee. Bij slecht weer kijken we samen wanneer de betreffende les binnen in de praktijk kan worden ingehaald. Je kunt je hiervoor opgeven: tel 06-22089489. Kosten €10,= per les. Je mag altijd een keer komen proberen (proefles is ook €10,=). Leuk als een vriendin meeneemt. Samen de ‘lock down’ stijfheid aanpakken! Bij 2 personen gaat het door. De strekkingen leveren je een dagelijkse complete ‘work out’ op van slechts 10 minuten, waarbij je al je 12 meridianen strekt!  Fijn om te doen als aanvulling op de Shiatsu therapie. De andere data zijn: 25 mei, (1 juni niet i.v.m. Pinksteren), 8 juni, 15 juni, 22 juni en 29 juni.

 

Lustrum Braennegård:

Ondertussen bestaat Braennegård alweer 5 jaar. Ik heb mijn bedrijf op 1 april 2015 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit eerste lustrum gaan we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan vanwege de coronacrisis. Dus noteer maar vast in je agenda: Open dag Lustrum Braennegård op zaterdag 5 september, om 17:05 uur. Dat is dan 5 jaar, 5 maanden, 5 dagen, 5 uren en 5 minuten na de oprichting!! J Dan nodig ik je graag uit voor een hapje en een drankje. Alles onder voorbehoud van eventueel nieuwe coronamaatregelen natuurlijk.

 

Zomeropening:

Tijdens de zomervakantie is Braennegård open tot en met 23 juli.

 

Tot slot:

Het is nu even heel veel informatie en het nieuwe coronavrij werken zal ook erg wennen zijn, maar ik zie er naar uit je weer in mijn praktijk te zien en je te behandelen. Bel of app je me voor een afspraak? Ook als je vragen hebt, neem gerust contact met me op.

 

Ik zie je graag!

 

 

Hartelijke groet,

Brenda Meijer.

 

 

Facebook
Facebook
LinkedIn
SHARE