Brenda Meijer, Manueel Praktizijn ®
Mernaweg 71
9964 AR Wehe-den Hoorn
Telefoon; 06-22089489
E-mail: braennegard@ziggo.nl

Kring

Braennegård is ook de plek om samen in balans te komen. In kleine groepen werken is motiverend en je/u leert van elkaar. De volgende kringactiviteiten staan voor jou/u op het programma:


Makko Ho kring Braennegård
Ervaar het effect van meridiaanstrekkingen Makko Ho in een groep! Leer in 6 lessen van een uur alle meridianen strekken en de juiste ademhaling. Ter ondersteuning van Shiatsubehandelingen en een goede gezondheid. Makko Ho wordt ook wel Japanse Yoga genoemd en heeft veel van Yoga. Het is de somatische bewegingsleer van Shiatsu. Door het uitvoeren van een vaste reeks van 6 strekoefeningen werk je/werkt u zelf aan het activeren en vrijmaken van jouw/uw eigen Qi (=levensenergie). Bij elke strekking hoort een meridianenpaar, waarvan er in totaal twaalf zijn. De oefeningen lossen blokkades en spierspanningen in jouw/uw lichaam op en brengen een aangenaam gevoel van innerlijke rust en evenwicht. Bij elke strekking stimuleer je/ stimuleert u 2 met elkaar verbonden meridianen en bijhorende organen en spiergroepen. Lichaam en geest komen op deze manier steeds meer in balans en doet recht aan de oorspronkelijke betekenis van Makko Ho, namelijk: “ongehinderd het leven recht in de ogen kijken”. De huidige vorm en verspreiding ervan hebben we te danken aan Shizuto Masunaga, oprichter van de Zen-Shiatsu school in Japan.

Elke sessie worden alle 6 oefeningen aangeleerd en steeds een daarvan uitgelicht. Zo kun je/kunt u vanaf de eerste les de 10 minuten durende Makko Ho reeks al thuis beoefenen. De oefeningen bieden uitdaging voor beginners en gevorderden. De oefeningen worden tijdens de lessen aangepast aan jouw/uw lichamelijke souplesse of bewegingsbeperkingen, want voor iedereen is het mogelijk om zijn of haar meridianen te strekken. Het op de juiste manier gebruiken van de ademhaling is een wezenlijk onderdeel van Makko Ho.

De data van de volgende lesreeks in september/oktober 2019 worden binnenkort gepubliceerd.

Ontvangst met kruidenthee of gefilterd water (Brita).

Kosten bedragen €60,= per lesreeks. Je/u ontvangt na aanmelding de factuur. Deze kun je/kunt u per bank voldoen. Matjes en kussens zijn aanwezig, graag sokken dragen tijdens de les.  Opgave vooraf door te bellen, Whats-appen met Brenda Meijer 06-22089489 of door een mail te sturen naar braennegard@ziggo.nl.

Maandag in de Praktijkruimte Braennegård Mernaweg 71 te Wehe-den Hoorn op: 13, 20, 27 mei, 3, 17 en 24 juni 2019 aanvang 10:00 of 11:30 uur


balk groen  copyright Harm van der Ploeg

balk groen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebook
Facebook
LinkedIn
SHARE