Brenda Meijer, Manueel Praktizijn ®
Mernaweg 71
9964 AR Wehe-den Hoorn
Telefoon; 06-22089489
E-mail: braennegard@ziggo.nl

Therapie

copyright Harm van der PloegAcupressuur/ Shiatsu en acupunctuur
Een acu-behandeling helpt bij:

  • nek-, schouder en (lage) rugklachten
  • hormonale klachten (menstruatie, overgang) en emotionele onbalans
  • stress, hoge bloeddruk en hoofdpijn
  • oorklachten, suizen, oorontsteking
  • allergieën en hooikoorts
  • fibromyalgie en reumatische klachten
  • pijn bij chronische aandoeningen
  • werkgerelateerde klachten, zoals burn-out, RSI, carpale tunnelsyndroom
  • en allerlei andere vaak onbegrepen klachten.

Acu-therapie is voor mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden.
Uw (huis)arts stelt de diagnose. Een verwijzing van uw arts of specialist is echter niet nodig.

balk blauwcopyright Harm van der Ploegbalk blauw

Vernieuwde aanpak

Uitsluitend zullen Shiatsu/acupressuur en acupunctuur de behandelvormen zijn, die vanaf 1 januari 2019 bij Braennegård gegeven zullen worden. Deze vernieuwde aanpak is specialistischer en volledig gebaseerd op de Oosterse Filosofie, dat wil zeggen op de leer van de meridianen. De andere in voorgaande jaren aangeboden therapievormen komen daarmee te vervallen: Zweedse klassieke massage (met olie of magnesium), oorkaarstherapie, ooracupunctuur en voetreflexzonetherapie.

Na ruim drie jaar groeien en ervaring te hebben opgedaan bij Braennegård hebben de consulten een min of meer vaste structuur gekregen. Een consult ziet er globaal als volgt uit. Na binnenkomst hebben we eerst samen een gesprek over je mentale en lichamelijke klachten en over hoe het met je gaat. Dit is belangrijk omdat lichaam en geest één zijn en iedere situatie of levensfase, waarin je je bevindt, is van invloed op jou als geheel. Vervolgens komt de Shiatsu-behandeling zelf. Tijdens de behandeling worden series acu-punten op de huid van de cliënt met de duimen van de therapeut aangedrukt. Daarmee worden de verstoringen in de balans binnen de meridianen vastgesteld. Met behulp van je ademhaling worden de gevonden acu-punten extra met acupressuur behandeld. Daarbij is het ook mogelijk om acupunctuurnaaldjes te plaatsen. Dit laatste gaat natuurlijk in overleg (niet iedereen wil naaldjes). Na de behandeling blijft de cliënt nog even op de tafel liggen om alles rustig in te laten werken. Na het aankleden drinken we samen een kopje kruidenthee en bespreken de sessie na. We maken dan ook een nieuwe afspraak.

 

Bij Braennegård kunt u terecht voor:

Shiatsu / acupressuur
Shiatsu bestaat al eeuwen en is gebaseerd op de Oosterse filosofie uit China en Japan.Het wordt ook wel acupressuur genoemd. Het drukken met de duimen reguleert de levensenergie (Ki), die door de meridianen stroomt, om zo uw balans te herstellen. Dat drukken gebeurt op de acupressuur of acupunctuurpunten op de huid. Hierdoor ontspan je, het versoepelt je spieren en bevordert de beweging van de gewrichten. Je Qi (chi) gaat weer vrij stromen! Door deze acutherapie wordt je zelfgenezend vermogen van je lichaam (en geest) ondersteund en zo nodig gestimuleerd. Waardoor klachten kunnen verminderen. De kracht van de therapie zit in de energieverdeling en het in contact komen met je lichaam door signalen die je lichaam afgeeft en die door de therapeut worden opgemerkt te herkennen en te ondersteunen. Dit bevordert het natuurlijk herstel.

 

Acupunctuur

De acupunctuur bestaat uit het zetten van dunne steriele naaldjes op de acupunctuurpunten. Deze worden via druktasten op de huid door de therapeut gevonden en vervolgens geplaatst.

Voor mensen die liever geen naalden geprikt willen krijgen, zijn er magneetbolletjes, die met een pleistertje op de oorschelp geplakt worden.Foto ooracupunctuurbehandeling BMM281215

Wilt u meer weten over de behandelingen van Braennegård?
Neem dan vrijblijvend contact op met Brenda Meijer,
Manueel Praktizijn®, Registertherapeut BCZ®
Telefoon: 06-22089489.

 

Bewaren

Facebook
Facebook
LinkedIn
SHARE